Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hyundai donosi nove investicije i nova radna mesta

    Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić, razgovarao je sa predstavnicima kompanije Hyundai, koji su zainteresovani za uspostavljanje strateške saradnje sa Srbijom u oblasti zaštite životne sredine i prerade otpada u Srbiji.

    Predstavnici južnokorejske firme Hyundai najavili su zainteresovanost za uspostavljanje strateške saradnje sa Srbijom i najavili investiciju od 400 miliona dolara u izgradnju postrojenja za preradu komunalnog otpada, kao i investiranje u izgradnju fabrike za proizvodnju opreme za preradu otpada.

    Premijer Ivica Dačić je istakao da je Srbija otvorena za strane investicije koje pomažu razvoj privrede. Unapređenje ekonomije i zapošljavanje mladih su najvažniji zadaci Vlade Srbije, istakao je premijer Dačić u razgovoru sa predstavnicima kompanije Hyundai, navodi se u saopštenju.

    Iako poznat kao jedan od giganata u svetskoj proizvodnji automobila, Hyundai je u toku  razgovora sa premijerom Srbije, pokazao interesovanje za investicije u druge oblasti, pre svega zaštitu životne sredine.

    Ova južnokrejska kompanija u Srbiji je prisutna od oktobra 2002. godine sa prodajnom i servisnom mrežom za svoje automobile. Do danas je povećala svoju prodaju za više od 10 puta i nalazi se na trećem mestu po prodaji motornih vozila u našoj zemlji, a na globalnom nivou zauzima petu poziciju među proizvođačima automobila.

    Srbija je do sada sarađivala sa Hyundaiem preko kompanije Jura iz Južne Koreje koja u našoj zemlji ima četiri fabrike i više od pet hiljada zaposlenih, a bavi se proizvodnjom elektro-instalacija za južnokorejske automobile KIA i Hyundai i njima isporučuje više od 60 odsto ukupne proizvodnje elektro – instalacija.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE