Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbija sprema kontramere Makedoniji

    Beograd će čekati okvirno do 15. avgusta da Makedonija ukine uredbu o ograničavanju uvoza pšenice i brašna iz Srbije, a ako do toga ne dođe, razmotriće se kontramere kako bi se zaštitili domaći proizvođači, poručuju iz Ministarstva trgovine.

    Kao što je poznato sve zemlje CEFTA su zauzele stav da Makedonija mora da ukine tu meru koja je u potpunoj suprotnosti sa sporazumom. Očekuje se da bi Makedonija uredbu trebalo da ukine do 15. avgusta i do tada definitivno ništa nećemo preduzimati, kaže za list Danas pomoćnica ministra trgovine Srbije Bojana Todorović.

    U slučaju da uredba ne bude povučena, konsultovaćemo se sa nadležnima u Ministarstvu poljoprivrede koje bi mere trebalo preuzeti po principu reciprociteta.

    Prateći makedonsku štampu nisam primetila da se bar zasad Skoplje sprema da ukine uredbu, kako je dogovoreno, međutim ipak treba sačekati do 15. avgusta, ističe Bojana Todorović.

    Ona je dodala da će u slučaju da Makedonija ne ispoštuje odluku o ukidanju uredbe, Ministarstvo trgovine ponovo pokrenuti to pitanje pred CEFTA.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE