Osnivač EasyJet-a otvara lanac supermarketa

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Osnivač EasyJet-a otvara lanac supermarketa

  Easy grupa britanskog biznismena kiparskog porekla, Stelios Haji-Ioannou, kojoj pripada niskobudžetna aviokompanija EasyJet, planira da otvori lanac supermarketa EasyFoodstore, objavljeno je na novoosnovanom sajtu easyfoodstore.com.

  Prvi "pilot" supermarket planiran je u prizemlju devetospratnice u londonskom kraju Krojdon. U zgradi koja u potpunosti pripada Izi grupi, biće otvoreni i restoran i teretana, a dva sprata će moći da se iznajme za kancelarije, preneli su mediji.

  EasyFoodstore je zamišljen kao konkurencija trgovinskim lancima sa niskim cenama, kao što su Aldi i Lidl, takozvanim "tvrdim diskonterima" (hard discounters).

  Oni određuju minimalnu cenu za robu i ostvaruju uštede smanjenjem prostora, malim spektrom proizvoda i malim brojem zaposlenih. Pored toga "tvrdi diskonteri" uglavnom prodaju proizvode pod sopstvenom trgovačkom markom.

  Izi grupa osnovana je krajem 90-ih godina. Ima nekoliko brendova koje karakteriše prisustvo reči "easy" (lako). Easy grupi pripadaju avioprevoznik EasyJet, lanac bioskopa, hotela i teretana. Grupa posluje i u finansijskom sektoru, ugostiteljstvu i pruža usluge transporta.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE