Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jeff Bezos kupio The Washington Post

    Jeff Bezos, vlasnik kompanije Amazon, kupio je The Washigton Post za 250 miliona dolara, saopšteno je juče na sastanku u predstavništvu kompanije.

    Bezos je pored samih novina kupio i celu aktivu kompanije The Washington Post Company, a zanimljivo je da je Bezos kompaniju kupio kao privatno lice, a ne kao akviziciju Amazona.

    Donald E. Graham, direktor Posta rekao je da je posle godina izazova za ovu kompaniju, nastupilo vreme da dođe neko novi, koji bi još bolje radio u interesu lista i njenih akcionara. „Bezos je dokazani poslovni genije, a njegov pristup poslu čini ga idealnim novim vlasnikom The Washington Posta,“ rekao je Graham.

    Bezos je sa svoje strane rekao da razume „kritičku crtu“ u uređivačkoj politici Posta i rekao da se taj pristup neće menjati. „Naša obaveza je da naši čitaoci nastave da budu srce Posta, a ja sam veoma optimističan po pitanju budućnosti,“ kaže Bezos.

    Bezos se pismom obratio i zaposlenima u kompaniji u kojem se pre svega osvrnuo na vrednosti lista i dalji napredak. U pismu je napomenuo da se ova sfera biznisa, vezana za informativne kuće, jako brzo menja i da će sa svima njima pokušati da stalno bude u korak sa inovacijama.

    Ovo nije prvi put da Bezos sa svojim novcem ulazi u medijsku sferu, jer je u aprilu ušao sa pet miliona dolara u Business Insider.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE