Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    New York Times prodao Boston Globe za 70 miliona dolara

    Medijska kompanija New York Times, postigla je dogovor sa američkim milijarderom John Henryijem o prodaji novina Boston Globea.

    Kako je objavljeno na sajtu New York Timesa, cena koju će Henry platiti za Boston Globe je 70 miliona dolara. Pored toga, u vlasništvo biznismena, preći će i sajt novina, lokalno izdanje za grad Vuster u Massachusettsu, marketinška firma GlobeDirect i paket akcija u kompaniji Metro Boston.

    New York Times je preuzeo Boston Globe 1993. godine za 1,1 milijardu dolara. U tom momentu, to je bila najveća transakcija u istoriji američkih medija. Međutim, tokom vremena, bostonsko izdanje gubi popularnost i zbog toga je i ponuđeno na prodaju.

    Boston Globe  je 1873. godine osnovala porodica Taylor, u čijem je vlasništvu bio do pre 20 godina.

    John Henry je obećao da će otkriti planove o reorganizaciji izdanja u najskorije vreme, i izjavio je da je Boston napredan region kome su potrebne jake i kvalitetne novine.

    Iako nije iz Bostona, Henry je poslednjih 10 godina aktivan u lokalnom sportu, a njegova kompanija Fenwey Sports Group je vlasnik popularnog bejzbol kluba Red Sox, stadiona Fenway park i 80 odsto kablovske mreže New England Sports Networka.

    Takođe poseduje fudbalski klub Liverpool u engleskoj Premier ligi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE