Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Grčka: Crkvena imovina na tender

    Grčka Vlada i atinska eparhija osnivaju kompaniju za eksploataciju imovine crkve, posle države, drugog najmoćnijeg vlasnika nekretnina u toj zemlji.

    Grčki premijer Antonis Samaras pozdravio je odluku o osnivanju kompanije koja će biti zadužena za eksploataciju ogromne imovine u vlasništvu Grčke pravoslavne crkve, u čijem posedu su manastiri, velika šumska područja i plaže.

    Posle predloga arhiepiskopa Jeronima, atinska eparhija i grčka država odlučile su da odmah osnuju zajedničku Kompaniju za eksploataciju crkvene imovine, navedeno je u saopštenju kancelarije grčkog premijera.

    Prema tvrdnjama grčke državne agencije ANA, nova kompanija će olakšati eksploataciju crkvenih aktiva omogućavajući kratkoročni ili dugoročni zakup, ali će crkveno vlasništvo ostati netaknuto.

    Sav ostvaren profit biće raspodeljen između crkve i države, a mediji navode da su investitori iz Rusije, Katara i SAD u prošlosti pokazivali interesovanje za crkvenu imovinu smeštenu na važnim lokacijama, kao i u okolini Atine.

    Grčka crkva se nedavno našla na udaru zbog poreskih olakšica koje dobija, dok sa druge strane grčka država mora da sprovodi oštre mere štednje u zamenu za dobijanje međunarodnih zajmova.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE