Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Porto Montenegro kao Monte Karlo na Jadranu

  Tivatska marina Porto Montenegro za kratko vreme postala je jedna od vodećih jachting destinacija na Jadranu.

  To je omiljeno stecište domaćeg i svetskog džet-seta, zbog čega ne čudi što se u toj luci traži vez više, a svi stanovi su prodati, iako je prosečna cena 6.500 evra po kvadratu.

  Od nekada zapuštene vojne luke, napravljena je prestižna marina i luksuzno naselje za koje vlada veliko interesovanje, a glavni investitor čitavog projekta je kanadski milijarder Peter Munk.

  Prema rečima PR menadžera Porto Montenegra Danila Kalezića, ukupno je do sada uloženo oko 200 miliona evra, a planirana su dalja intenzivna ulaganja. „U marini trenutno ima 245 vezova za jahte svih veličina. Trenutno smo jedna od retkih luka koja može da primi jahte duže od 50 metara. Plan je da naredne godine napravimo dodatnih 170 vezova, a predvidjeno je da Porto Montenegro, do kraja projekta, ima oko 800 vezova za jahte,“ kazao je Kalezić Tanjugu.

  On je naveo da cena veza zavisi od veličine jahte, kao i od toga na koliki vremenski period se uzima vez, dodajući da Porto Montenegro nudi najpovoljnije uslove za vlasnike jahti.

  Kompleks Porto Montenegro trenutno raspolaže za pet zgrada sa 130 stambenih jedinica, a svi stanovi su prodati. Kalezić je kazao da je planirana izgradnja još jedne zgrade, šeste po redu, sa 40 do 45 stanova, a toku je izgradnja i luksuznog hotela.

  Cene kvadrata stambenih jedinica u Porto Montenegru variraju od toga da li se kupuje u izgradnji ili u kao gotov proizvod, a prosečna cena kvadrata je 6.500 evra, naveo je on.

  Prema njegovim rečima, Porto Montenegro, pored luksuznih restorana, ekskluzivnih stanovima sa bazenima i sofisticirane marine, nudi i brojne prodavnice sa najpoznatnijim modnim markama i svetskim brendovima.

  Kalezić je istakao da Porto Montenegro nije zatvoren prostor posvećen samo svojim stanarima i vlasnicima jahti.

  Naprotiv, vrlo smo otvoreni i za sve ostale turiste. Svi gosti koji posjete Porto Montenegro su dobrodošli, kazao je on, dodajući da su cene u kaficima iste kao i u Budvi.

  Politika Porto Montenegra je da ne otkrivaju ko su vlasnici luksuznih stanova u toj atraktivnoj marini.

  „Naši klijenti i gosti često pripadaju svetskom džet-setu. Mi, medjutim, nikada zvanično ne licitiramo sa tim podacima. Porto Montenegro svojim poseticima garantuje diskretnost i bezbednost,“ naveo je Kalezić.

  Velika atrakcija u Porto Montenegru je i bazen Lido Mar, dugačak 64 metra, kao i plaža Puro beach koja nudi kvalitet na najvećem nivou. Prema rečima Kalezića, za posetioce Porto Montenegra posebno je interesantan postao muzej sa zbirkom pomorskog nasledja, a eskluzivna luka, kako je naveo, nudi i brojne sadržaje za odmor i rekreaciju.

  Foto: www.portomontenegro.com

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE