Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Banke postigle dogovor o švajcarcima

    Banke u Srbiji postigle dogovor o redosledu aktivnosti u primeni predloženog modela odlaganja dela duga za stambene kredite u švajcarskim francima, saopštila je Narodna banka Srbije.

    Banke će najkasnije do 22. jula uputiti dopis svim klijentima koji imaju stambene kredite indeksirane u švajcarskim francima, sa ciljem da ih podrobnije obaveste o prihvatanju preporuke NBS, kao i o uslovima i načinu odlaganja dela obaveza u skladu sa predloženim modelom.

    Banke će pozvati svoje klijente da već od 1. avgusta mogu da dođu u banku kako bi se detaljnije informisali o mogućnostima zaključenja aneksa ugovora o stambenom kreditu u skladu sa preporukom.

    Klijent može odmah prihvatiti ponudu banke i zaključiti aneks ugovora ili se o ponudi banke o može izjasniti do 31. decembra 2013. godine.

    Kao institucija koja je odgovorna za stabilnost finansijskog sistema i zaštitu korisnika finansijskih usluga, NBS će nastaviti intenzivno da prati promene uslova korišćenja stambenih kredita indeksiranih u stranoj valuti, navedeno je u saopštenju. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE