Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Slovačka želi da ulaže u srpsku energetiku

    Slovačka zainteresovana za izgradnju dva velika energetska objekata u Srbiji, najavio predsednik Regulatorne kancelarije za mrežne industrije Slovačke Jozef Holjenčkih.

    Predsednik Regulatorne kancelarije za mrežne industrije Slovačke Jozef Holjenčkih izjavio je da je Slovačka zainteresovana za izgradnju dva velika energetska objekata u Srbiji: kombinovane gasne elektrane u Novom Sadu i regionalnog gasovoda Aleksandrovac–Novi Pazar–Tutin.

    Kombinovanu termoelektranu-toplanu u Novom Sadu treba da realizuje međunarodni konzorcijum preduzeća, a projekat je vredan 450 miliona evra, rekao je Holjenčkih za Tanjug prilikom nedavne posete Beogradu. Prema Holjenčkihovim rečima, regionalni gasovod Aleksandrovac–Novi Pazar–Tutin trebalo bi da gradi slovački konzorcijum 'Eurofrejm', koji je prošle godine potpisao ugovor o izgradnji gasovoda sa 'Srbijagasom'.

    Još jedna slovačka investicija vrednosti 1,5 milion evra, započeta je nedavno izgradnjom prve solarne elektrane snage jedan megavata na lokalitetu 'Tancoš' u Vojvodini, podsetio je Holjenčkih. Istakao je da slovačka preduzeća vide realne mogućnosti za ulaganja i u ostale vidove obnovljive energije u Srbiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE