Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mihajlović: Ne kočimo Južni tok

    Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović je izjavila da na srpskoj strani nema kočnica za projekat ''Južni tok''.

    "Priča da se ovde koči projekat je ispolitizovana, upravo zbog najavljenih reformi ''Srbijagasa''. Ne stoji ni to da je (direktor Dušan) Bajatović čovek koji je garant za ''Južni tok''. Garant može biti samo Vlada Srbije", rekla je Mihajlović u intervjuu za Večernje novosti.

    Ministarka energetike je rekla da je u pogledu dokumentacije, zakona o eksproprijaciji, pravilika, prostornih planova, svega što se tiče zakona, Srbija sve pripremila.

    Mihajlovićeva je istakla da su najveći dužnici za struju firme u restrukturiranju. Od 179 takvih kompanija, ministarka navodi da njih stotinak može da plaća svoje račune. Ova preduzeća ukupno za struju i gas duguju 20 milijardi dinara, a Mihajlovićeva je istakla da nema ništa protiv da se ide na otpis dugova.

    Na pitanje koji rukovodioci javnih predzeća će se još birati do 30. juna, pošto je raspisan javni konkurs za izbor direktora EPS, Mihajlović je rekla da će to biti "direktori koji su imenovani kao vršioci dužnosti, kao što je slučaj kod EPS i ''Resavice''".

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE