Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Indijski Apollo kupuje proizvodjača guma Cooper Tire

    Indijski proizvodjač automobilskih guma Apollo Tyres Ltd. kupiće američku kompanije Cooper Tire & Rubber za oko 2,22 milijarde dolara, čime će oznažiti svoje prisustvo u Severnoj Americi i drugim ključnim tržištima širom sveta.

    Kompanija Apollo juče je saopštila da će posle najnovije akvizicije postati jedan od najvećih proizvodjača guma u svetu, sa snažnim prisustvom na četiri kontinenta i ukupnom prodajom u 2012. godini vrednom 6,6 milijardi dolara.

    Kompanija Apollo poseduje brendove Apollo, Cooper, Roadmaster i Vredestein.

    Prema kupoprodajnom ugovoru, akcionari Cooper-a dobiće u gotovini 35 dolara po akciji, što predstavlja 42 odsto više od jučerašnje vrednosti akcije na zatvaranju berze.

    Kuper je od kraja 2011. i suvlasnik kruševačkog Trayal-a koji je kupio za 13 miliona evra.

    Kompanija Cooper, čije je sedište u Ohaju, saopštila je da je ugovor u najboljem interesu njenih akcionara.

    Sa istorijom koja seže do 1914. godine, kompanija Cooper zapošljava širom sveta 13.000 ljudi i ima proizvodne pogone na tri kontinenta. Njeni brendovi uključuju Cooper, StarFire Roadmaster i druge. Promet kompanije iznosio je u 2012. godini 4,2 milijarde dolara.

    Očekuje se da će kupoprodajni ugovor, koji još treba da odobre akcionari Cooper-a i regulatorna tela, biti realizovan u drugoj polovini godine, i tada će Cooper Tyre prestati da trguje na Njujorškoj
    berzi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE