Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vreme kada ustajete mnogo govori o vama: Kada ustaju najuspešniji?

    Kada se budite i ustajete iz kreveta i koje su vaše jutarnje navike? Bez obzira da li vam treba malo ili mnogo sna, ako ste jedan od lidera i uspešnih, onda verovatno ustajete rano. Baš rano. Šta bi to trebalo da znači?

    Margaret Tačer je celu karijeru spavala samo četiri sata. Neki kritičari čak ovih nekoliko sati spavanja krive za sve njene najluđe političke poteze u kasnijim godinama. Vittorio Colao, izvršni direktor Vodafona ustaje u 6 sati. Helena Morrissey, direktor najveće američke investicione kuće, ustaje u 5. Tim Armstrong, direktor AOL kompanije ustaje u 6 sa objašnjenjem da je život previše uzbudljiv da bi se spavalo. Mnogo je primera izuzetno uspešnih ljudi na visokim funkcijama koji se bude zajedno sa sunčevim izlaskom.

    I sami iz iskustva sigurno znate da vas veliki poslovi i projekti puni izazova podižu rano iz kreveta. Kada posao koji vas zaokuplja neko vreme ide u dobrom pravcu, sigurno ustajete kada i petlovi. Uzbuđenje zbog nastupajućeg dana jedini je podsticaj za rano ustajanje. Ako ustajte kasno, ne mora da znači da ste lenji. Pre će biti da vas posao kojim se bavite ne uzbuđuje dovoljno, za vas nije izazov i ne donosi vam radost. To je problem.

    A, kada se probude, dakle u 5 ili 6, većina uspešnih prve jutarnje minute provodi u planiranju dana, prave raspored i listu prioriteta. Ne šalju poruke i mejlove u ranu zoru, već sačekaju do 8 sati. Iz pristojnosti, pre svega. Mnogi ne propuštaju jutarnju rekreaciju i tvrde da je to najbolji početak dana.

    U koliko sati vi ustajete i šta je vaš jutarnji ritual? Kako god izgledalo vaše jutro, znajte da mnogo govori o tome koliko volite svoj posao, koliko je u njemu za vas izazova i, na kraju, koliko ste uspešni u tome što radite. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE