Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tehnika se kvari po isteku garancije

    Srpsko tržište preplavili su jeftini tehnički uređaji manje poznatih marki, sa sve kraćim vekom trajanja koji, po pravilu, ističe kada i garancija, a popravka košta skoro koliko i novi uređaj.

    Situacija na tržištu tehnike prilično je loša. Trgovci su spustili marže na minimum jer je prodaja svake godine sve manja, a u odnosu na period pre početka krize, promet tehnike manji je za 30 odsto, objašnjava za Blic direktor „Tehnomanije“ Slobodan Šijan.

    Mobilni telefoni, šporeti, frižideri, mašine za veš i sitni kućni aparati nikada nisu bili pristupačniji.

    Kako se i na tržištu tehnike izgubio srednji kupac, najviše se prodaju ili izuzetno skupi modeli, ili vrlo jeftini. Kako besparica čini svoje, veš-mašina manje poznatih proizvođača danas može da se kupi i za manje od 20.000 dinara, a upućeni objašnjavaju da iole kvalitetna mašina ne može da košta manje od 25.000.

    "Pristupačnija" tehnika se, međutim, lako kvari, a prema analizi Evropskog pokreta potrošača, savremena veš-mašina počinje da "štuca" posle pet godina, televizor posle dve, a mobilni telefon pravi probleme posle samo godinu dana.

    Da se tehnika danas kvari odmah po isteku garantnog roka, potvrđuju i serviseri, kojima svakodnevno stižu gomile novih pokvarenih uređaja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE