Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Premijer o MMF-u, Srbijagasu, Telekomu

    Aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) Srbiji ne treba zato što joj je potreban novac, već zato što je važan za kredibilitet zemlje i makroekonomsku stabilnost, izjavio premijer Srbije Ivica Dačić, ističući da će se o eventualnom aranžmanu sa Fondom razgovarati tek na jesen.

    Misija MMF je u Srbiju došla kako bi stekla uvid u ekonomsku situaciju i ta poseta nije namenjena pregovorima, rekao je premijer dodajući da je i za Fond od ključnog značaja da li će Srbija dobiti datum za početak pregovora za članstvo u Evropskoj uniji (EU).

    U razgovoru sa predstavnicima Misije, Dačić je istakao da Vlada ne želi da teret krize prebaci na najsiromašnije slojeve društva i zbog toga je protiv smanjenja i zamrzavanja plata i penzija.

    Vlada neće pasti zbog rekonstrukcije "Srbijagasa", kaže predsednik Vlade nazivajući to "benignim" pitanjem koje se politizuje i oko koga se pravi sukob.

    Za sada ne postoji zainteresovana firma za kupovinu "Telekoma" i Vlada mora da proceni da li je moguće naći kupca ili strateškog partnera za to javno preduzeće, ali o tome će se razgovarati za nekoliko meseci, objašnjava Dačić.

    Prioriteti su dobijanje datuma za početak pregovora sa EU, kao i održiva makroekonomska stabilnost, zaključio je Dačić posle Saveta stranih investitora i sastanka sa Misijom MMF.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE