Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Samsung kupio startup MOVL

    Samsung je preuzeo MOVL, startup poznat po igricama i platformi za razvoj aplikacija koje su namenjene "pametnim" televizorima.

     

    Dve godine star startup MOVL sa sedištem Atlanti (SAD) razvija aplikacije za televizore koje se mogu povezati s mobilnim uređajima, stvarajući doživljaj 'drugog ekrana'.

    Samsung je ceo posao zaključio prošlog meseca, i mada nisu objavljeni detalji, za sada je poznato da će se ceo tim od devetoro ljudi iz MOVL-a preseliti na novu lokaciju u blizini San Franciska.

    Predstavnik kompanije MOVL  potvrdio je akviziciju sledećom izjavom. 

    "U aprilu 2013, dve godine nakon osnivanja, MOVL je  zvanično udružio snage sa Samsungom. Mi smo sada deo Samsung Electronics, i uzbuđeni smo što ćemo kombinovati naše "multi-screeen" sa Samsungovim inovacijama svojih uređaja".

    MOVL je, od kada postoji, razvio brojne druge igre za "pametne" televizore. Neke od poznatijih su PokerFun, koja omogućuje korisnicima da igraju poker na TV-u, putem telefona i WeDraw, društvenoj igri za crtanje za Samsungove telefone, "pametne" televizire i Google TV uređaje.

    Međutim, MOVL nije samo razvijao igre. Kompanija je takođe izgradila razvojnu platformu nazvanu MOVL Connect koja pojednostavljuje proces razvoja ovakve vrste multi-screen aplikacija. Jedna od glavnih prednosti te platforme je to što se korisnicima omogućuje da se pridruže partiji čak i ako njihov telefon nije na istoj Wi-Fi mreži. Platforma takođe omogućuje prikazivanje oglasa sinkronizovano na oba ekrana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE