Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bahrein zainteresovan za ulaganja u Srbji

    Predstavnici Bahreina obavestili su ministra u Vladi Srbije Sulejmana Ugljanina o zainteresovanosti te zalivske zemlje za ulaganje u Srbiji, saopštila je Kancelarija Vlade za saradnju s medijima.

    Kako piše u saopštenju, Semir Abdula a Rahman Ahmed AlKadem, član bahreinskog parlamenta, investitor Eid Bin Ali Al Suvaidi, privrednici Zine Larusi, Khalid Adam i Dragan Kovačević, vlasnici firme "Belinko" koja se bavi izvozom roba u zemlje Zaliva i investiranjem u nekretnine, rekli su Ugljaninu da Bahreinu, kao maloj pustinjskoj zemlji, treba sve – od pijaće vode do svih vrsta hrane.

    Ugljanin ih je upoznao s mogućnostima za proizvodnju zdrave hrane u Srbiji, posebno u nerazvijenim opštinama sandžačkog regiona, gde nisu iskorišćeni povoljni uslovi za razvoj stočarstvo i proizvodnju mesa, mlečnih proizvoda, voća i povrća.

    "Mi investiramo, ali postoji puno prostora i za vas. Ako uložite, onda su to vaši proizvodi i vaše cene", rekao je Ugljanin.

    Ahmed Al Kadem je kazao da želi da promoviše proizvode iz Srbije u Bahreinu, ali je istakao da je problem što se dugo čekaju vize za ulazak u Srbiju, zbog čega su neki investitori Bahreina posle dva meseca čekanja na vizu odustali od posla u Srbiji.

    Al Kadem je rekao da želi da na poziv parlamenta Srbije delegacija bahreinskog parlamenta poseti Srbiju i tako otpočnu i bliži politički odnosi dve zemlje, koji će se odraziti i na ekonomsku saradnju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE