Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ministar: Država spremna da otpiše dug Jata

    Ministar finansija i privrede Mladjan Dinkić izjavio je sinoć da je država spremna da otpiše dug aviokompanije Jat.

    Dinkić je za televiziju B92 naveo da je saradnja Etihada i Jata u početnoj fazi, a da će se u narednih nekoliko nedelja nastaviti kontakti i analiza detaljnog poslovanja srpske aviokompanije.

    "Na osnovu toga očekujemo predlog njihov (Etihada) za strateško partnerstvo", rekao je Dinkić.

    Upitan da li je država spremna da optiše dug Jatu, imajući u vidu da su to pare gradjana Srbije, Dinkić je rekao da su dugovi nastali decenijama ranije. "Sa Etihadom ili bez njega, to je tako, zato što su ti dugovi nastali decenijama unazad. Samo je ovde pitanje da li ćemo moći da napravimo ozbiljnu aviokompaniju ili ćemo samo da plaćamo dugove bez aviokompanije", rekao je Dinkić.

    Državne aviokompanije Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) potpisale su juče u Beogradu ugovor o zajedničkoj prodaji karata za svoje letove ("kod šer").

    Govoreći o saradnji Srbije i UAE, Dinkić je rekao da je Vlada Srbije ugovorila oko milijardu dolara investicija iz te arapske zemlje.

    "Aleksandar Vučić je ugovorio oko 250 miliona dolara za namensku vojnu industriju, a potvrdjeno nam je da će 400 miliona dolara biti u maju potpisano za navodnjavanje i za opremu za poljoprivrednike", rekao je ministar.

    On je dodao i da je potpisan ugovor sa industrijskom kompanijom Al Dahra i da će ta investicija biti oko 400 miliona dolara. "Oni će platiti za imovinu osam propalih kombinata do kraja maja, a nama će biti na raspolaganju do kraja jula, jer treba da očistimo postojeće dugove kombinata parama koje dobijemo od njih", dodao je ministar.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE