Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Memorandum o strateškom partnerstvu JAT-a i Etihada u aprilu

    Memorandum o razumevanju o strateškom partnerstvu kompanija Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i domaćeg avio prevoznika JAT trebalo bi da bude potpisan sredinom aprila u Beogradu, najavio je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, koji boravi u radnoj poseti Abu Dabiju.

    Partnerstvo JAT-a i Etihada podrazumeva kompletnu modernizaciju Jatove flote, odnosno nabavku novih aviona, na osnovu čega bi Etihad mogao da preuzme 49 odsto vlasništva u JAT-u i zaključi dugoročni ugovor o upravljanju kompanijom, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede.

    To bi obezbedilo da JAT postane deo alijanse Etihada i omogućilo bi profitabilno poslovanje naše nacionalne avio kompanije u budućnosti.

    Etihad je izrazio spremnost da odmah pomogne JAT-u u lizingu četiri nova aviona koji su potrebni već od juna zbog početka turističke sezone.

    Komercijalna saradnja JAT-a i Etihada podrazumeva uvođenje svakodnevnih letova na liniji Beograd-Abu Dabi od sredine godine, kao i otvaranje linije u saradnji sa Air Berlin na relaciji Beograd-Berlin-Čikago i još tri destinacije za Sjedinjene Američke Države.

    Ministar Dinkić je današnji sastanak sa predstavnicima kompanije Etihad ocenio izuzetno uspešnim i dodao da se razgovaralo o strateškim pravcima i detaljima buduće saradnje JAT-a i Etihada.

    Dinkić je potvrdio i da je Razvojni fond Abu Dabija odobrio Srbiji 400 miliona dolara za razvoj srpske poljoprivrede. Polovina ovih sredstava biće iskorišćena za izgradnju kanala za navodnjavanje na teritoriji čitave Srbije, a druga polovina za povoljne dugoročne kredite poljoprivrednicima za nabavku opreme.

    Ugovor o odobravanju ovih sredstava biće potpisan tokom maja, a u Skupštini Srbije će biti ratifikovan u junu kako bi sredstva bila na raspolaganju poljoprivrednicima u drugoj polovini ove godine.

     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE