Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbija večeras gasi svetla za planetu

    Akcija "Sat za našu planetu" (Earth Hour 2013), u okviru koje će na sat vremena biti ugašena svetla i dekorativno osvetljenje na brojnim objektima u cilju ublažavanja posledica klimatskih promena, biće održana u subotu uveče u više od 40 gradova Srbije.

    Akcija u organizaciji Svetskog fonda za prirodu (WWF) biće održana širom sveta, a svetla će biti ugašena od 20.30 do 21.30 sati, podsetio je taj fond navodeći da se lane u Srbiji u tu akciju uključilo više od 40 opština i gradova i da se ove godine očekuje da će taj broj biti znatno veći.

    Ovoj najvećoj kampanji za očuvanje planete pridružili su se Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, i Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

    Uz Gradsku upravu grada Beograda – sekretarijat za zaštitu životne sredine i Grad Novi Sad, akciju su podržale i brojne škole, organizacije civilnog društva i kompanije, navodi se u saopštenju.

    Podršku globalnoj kampanji dao je i Odbor Skupštine Srbije za zaštitu životne sredine koji će danas tim povodom održati sednicu sa jednom tačkom dnevnog reda – "Sat za našu planetu".

    "Sat za našu planetu" je globalni poziv pojedincima, kompanijama i svakoj društvenoj zajednici da preuzme odgovornost i uključi se u akciju štednje energije i očuvanja energetskih resursa, a time i zajedničke budućnosti.

    Radi ostvarivanja tog cilja biće na sat isključena svetla na mnogobrojnim znamenitim građevinama širom sveta, a akciju može da pomogne i svaki pojedinac tako što će isključiti svetla u svom domu ili na radnom mestu.

    Od 2007. godine, kada je 2,2 miliona ljudi učestvovalo u prvom "Satu za našu planetu", održanom samo u Sidneju, akcija se masovno proširila na više od 7.000 gradova i mesta u 152 zemlje sa stotinama miliona učesnika na svih sedam kontinenata.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE