Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Eurobank u globalnoj akciji ‘Sat za našu planetu’

    U okviru strategije društveno odgovornog poslovanja i podrške zaštiti životne sredine, Eurobank će se i ove godine priključiti globalnoj akciji “Sat za našu planetu“ i podržati ovu značajnu svetsku ekološku inicijativu.

    U subotu 23. marta, u periodu od 20.30 do 21.30 sati sva svetla u Upravoj zgradi „Eurobank Centar“  u ulici Vuka Karadžića 10 u Beogradu biće isključena, uz preporuku zaposlenima da isto učine i u svojim domovima, radi  jačanja svesti o važnosti brige za održivost i budućnost planete.

    “Sat za našu planetu“ je globalni poziv na akciju u kojoj milioni ljudi širom sveta gase svetla u svojim domovima i poslovnim prostorima, kako bi pokazali da jednostavan svakodnevni gest isključivanja prekidača može da doprinese uštedi energije i aktivnoj brizi o zaštiti životne sredine.

    Klimatske promene predstavljaju najozbiljniji problem za očuvanje planete, a potrošnja energije jedan je od glavnih faktora koji negativno utiču na naše okruženje i zaštitu životne sredine. U skladu sa najvišim ekološkim standardima, Eurobank je u Srbiji uvela više „štedljivih“ mera u svom poslovanju i dala primer drugim kompanijama o načinima uštede resursa:

    zamenom halogenih sijalica štedljivim LED sijalicama u svim ekspoziturama
    • recikliranjem papira (u 2012. reciklirano 24.9 tona)
    • recikliranjem opasnog otpada (u 2012.reciklirano 3,28 tona)
    • implementacijom savremenih rešenja za sistem grejanja i hlađenja (Centralni sistem nadzora i upravljanja) pomoću koga se unutrašnja temperatura reguliše prema spoljnoj, a uređaji automatski gase i pale u odnosu na početak i kraj radnog vremena, čime vrše uštedu energije
    • smanjenjem emisije gasa CO2 upotrebom bezolovnog goriva za sva službena vozila Banke, i nastojanjem da se smanji broj poslovnih putovanja organizovanjem video konferencija
    • redovnom edukacijom zaposlenih o značaju štednje energije i neobnovljivih prirodnih resursa

    Eurobank je od 2006. aktivno posvećena i očuvanju životne sredine, a kroz program „Eurobank Parkovi“ obnovljeno je deset zelenih oaza u osam gradova širom Srbije, u koje je uloženo preko 650.000 evra. Pored toga, „Eurobank Centar“ jedna je od retkih poslovnih zgrada u Beogradu koja nosi epitet „pametne zgrade“, jer je izgrađena po najsavremenijim ekološkim standardima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE