Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ljubavni romani najčitanije knjige u javnim bibilotekama

    Korisnici javnih biblioteka u Srbiji najviše su čitali 2012. godine ljubavne i istorijske romane, biografije i druge bestselere, velikim delom u izdanju Lagune.

    Na listi 25 najčitanijih domaćih knjiga nalaze se i nagrađivana dela, pa je najboljom među najtraženijim knjigama proglašena “Bernardijeva soba” Slobodana Tišme. Tišmin roman našao se na osmom mestu tradicionalne liste 25 najčitanijih knjiga koju Narodna biblioteka Srbije objavljuje povodom svog dana, 28. februara, a od ove godine i Nacionalnog dana knjige.

    Prema podacima iz 143 biblioteke, najčitanija knjiga u 2012. godini bila je “Pismo gospođe Vilme” Jelene Bačić Alimpić, u izdanju Lagune, a ta autorka, inače TV voditeljka, našla se i na četvrtom mestu romanom “Ringišpil”.

    Od 25 najčitanijih knjiga, 12 je objavila Laguna, a među deset najčitanijih su i “Duge noći i crne zastave” Dejana Stojiljkovića – na trećem mestu, te romani “Mein Kampf” Svetislava Basare, koji je 2011. proglašen najboljom među najčitanijim knjigama, kao i “Simeonov pečat” televizijskog voditelja Vanje Bulića.

    Među deset najčitanijih knjiga su i “Sjaj u oku zvezde” Ljiljane Habjanović-Đurović (Globosino), “Via Romana” Vuka Draškovića, lidera Srpskog pokreta obnove, te “Smrt je neprovjerena glasina” filmskog reditelja Emira Kusturice, obe u izdanju “Novosti”.
    Tražene su i knjige TV voditeljke Vesne Dedić-Milojević – “Ti si meni sve”, “Zauvek u srcu” (Laguna) i “Sunce meni, sunce tebi” (Čigoja štampa).

    1. Pismo gospođe Vilme Jelena Bačić-Alimpić
    2. Godina prođe, dan nikad :dnevnik jedne robije Žarko Laušević
    3. Duge noći i crne zastave Dejan Stojiljković
    4. Ringišpil Jelena Bačić-Alimpić
    5. Sjaj u oku zvezde Ljiljana Habjanović-Đurović
    6. Mein Kampf Svetislav Basara
    7. Simeonov pečat Vanja Bulić
    8. Bernardijeva soba : za glas (kontratenor) i orkestar Slobodan Tišma
    9. Via Romana Vuk Drašković
    10. Smrt je neprovjerena glasina Emir Kusturica 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE