Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Oskar za film Bena Afleka

     

    Film "Argo" Bena Afleka proglašen je u noći izmedju nedelje i ponedeljka najboljim filmom na dodeli Oskara u Dolbi teatru u Holivudu, glumac Danijel Dej-Luis dobio je svog trećeg Oskara, a nagrada za najbolji strani film pripala je filmu "Amour" austrijskog reditelja Mihaela Hanekea.

    Kako navodi Frans pres, gubitnik večeri je Stiven Spilberg koji nije nagradjen u kategoriji za najbolju režiju. Ni francuska glumica Emanuela Riva, koja je juče proslavila 86 rodjendan, nije uspela da se nametne u kategoriji za najbolju glumicu.

    Iznenadjenje večeri bilo je i pojavljivanje "prve dame SAD" Mišel Obame koja je preko video-linka proglasila dobitnika Oskara za najbolji film.

     

    Mišel Obama je poželela svima "dobrodošlicu u Belu kuću" i otvorivši kovertu sa imenom nagradjenog za najbolji film, ocenila da je američka filmska akademija napravila "Dobar izbor!".

     

    Najviše nagrada – četiri – dobio je film u 3D tehnologiji "Pijev život". Priznanje za najbolju režiju dobio je Ang Li, a proglašen je najboljim i u kategorijama kemera, specijalni efekti i muzika.

     

    Nagradu za originalni scenario dobio je Kventin Tarantino za "Djangova osveta", dok je za kameru nagradjen Klaudio Miranda za film "Pijev život".

     

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE