Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mihajlović: Bez promene Sporazuma sa Rusijom

    Energetski sporazum koji je potpisan 2008. sa Ruskom Federacijom ne može se menjati posebno ne u delu potpisanog kupoprodajnog ugovora o prodaji NIS-a, kazala je ministarka energetike Zorana Mihajlović u intervjuu za novi broj mesečnika „Biznis“.

    „Verujem da taj sporazum može da bude polazna osnova za još ozbiljnije i dugoročnije odnose između naše dve zemlje u oblasti gasa i gasne politike, od izgradnje Južnog toka do izgradnje gasnih elektrana“, dodala je ministarka uz ocenu da je odnos Srbije i Rusije oduvek bio prijateljski zbog čega ona i insistira da se dodatno razgovara o povoljnijoj ceni gasa i o mogućnostima povećanja udela ruskih investicija na teritoriji Srbije.

    Međudržavni sporazum između Rusije i Srbije potpisan je krajem januara 2008. Prema sporazumu Gaspromnjeft je preuzeo 51 odsto kapitala NIS-a za 400 miliona evra, sa obavezom da investira još 500 miliona evra. Do danas su ulaganja većinskog akcionara Gaspromnjefta u najveću domaću naftnu kompaniju iznosila više od milijardu evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE