Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Cene goriva u Srbiji miruju

    Cene goriva u Srbiji poslednjih 15 dana miruju i u narednom periodu se ne očekuju velike oscilacije cena naftnih derivata, kažu u Udruženju benzinskih stanica.

    Cene goriva u Srbiji su otprilike u nivou cena u regionu, poslednjih 15 dana miruju, a pre toga je bio jedan trend pojeftinjenja derivata, rekao je predsednik Udruženja benzinskih stanica Srbije Borisav Tatić.

    Ušli smo u stabilan zimksi period, a na proleće, kada krene setva poljoprivrednih kultura, očekuje se veća potrošnja i tada bi moglo doći do blagog rasta cena goriva, ukazao je Tatić.

    On je rekao da je poslednjih 10 dana zabeležen nedostatak dizela D-2 na mnogim pumpama naftnih kompanija, osim kod NIS-a.

    Generalni direktor kompanije Petrobart Aleksandar Mileusnić kazao je da ne vidi razlog da cene goriva rastu u narednom periodu, istakavši da tome doprinosi i konkurencija na tržištu naftnih derivata koja je na prilično visokom nivou i koja „koči“ rast cena goriva.

    On je Tanjugu rekao da je u januaru zabeležen zabrinjavajući pad potrošnje naftnih derivata, koja je za 15 do 20 odsto manja u odnosu na januar prošle godine. To je, prema njegovom mišljenju, posledica pada privrednih aktivnosti i životnog standarda u zemlji.

    Cene evrodizela i benzina evropremijum BMB 95 kreću se oko 152 dinara po litru, domaćeg benzina premijum BMB 95 i dizela D-2 oko 146 dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE