Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dodeljene nagrade pobednicima Green Games takmičenja

    Opštine Bor, Knjaževac i Sokobanja pobednici su nacionalnog Green games takmičenja za najbolju video igru sa ekološkom porukom.

    Pobedničkim opštinama nagrade su uručili Biljana Biba Vicković, direktorka Udruženja Oktoopus i Ivana Vranjican, menadžerka spoljnih poslova Telenora. Nagrađenim opštinama čestitali su i Branimir Kuzmanović, predsednik opštine Vračar, Dragutin Brčin, posebni savetnik Ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ryan Rowlands, savetnik ambasadora SAD u Beogradu za odnosne sa javnošću i Nina Topić, Vd zamenika šefa misije za programe Instituta za održive zajednice (ISC).

    Prvonagrađenoj opštini Bor dodeljena je interaktivno-ekološka skulptura Ptica Robot (donacija Fonda braće Rokfeler), lične nagrade za takmičare i novčana nagrada kompanije Telenor. Drugo mesto osvojila je opština Knjaževac, a treće opština Sokobanja. Ove dve opštine dobile su Arteko robot za reciklažu, koje je donirala kompanija Telenor, i lične nagrade za takmičare. Kao specijalna nagrada, Arteko robot dodeljen je opštini Ivanjica i OŠ „Milinko Kušić“ koju pohađaju deca sa posebnim potrebama.

    Nacionalno takmičenje Green Games u organizaciji udruženja Oktoopus, kao noseća aktivnost dvogodišnje kampanje „Znanjem za održivi razvoj“, namenjeno osnovcima i srednjoškolcima Srbije, završeno je 31. oktobra. Na Green Games takmičenju učestvovalo je 587 takmičara, okupljenih u 58 opštinskih timova, koji su osmislili 58 video igara.

    Izbor za najbolju „zelenu“ igru obavljen je putem SMS glasanja, a sredstva prikupljena preko SMS poruka sa Telenor mreže su kao nagrada namenjena daljem obrazovanju talentovanih informatičara sa takmičenja.

    Školarci, okupljeni u gradske timove pod mentorstvom nastavnika, imali su priliku da tokom trajanja petomesečnog Green Games takmičenja za svoj grad osvoje vredne nagrade, kroz osmišljavanje i realizaciju video igre koja će najbolje preneti značaj očuvanja životne sredine, kroz primenu informatičkog, likovnog i muzičkog obrazovanja. U takmičenju je kroz igranje i glasanje učestvovalo više od 650 hiljada građana Srbije.

    Svi radovi učenika dostupni su na zvaničnom sajtu www.greengames.rs, gde se mogu naći sve informacije o takmičenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE