Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Fabrika Kalašnjikova povećala izvoz za 60 odsto

    Proizvođač poznate automatske puške Kalašnjikov AK-47, ruska kompanija Ižmaš iz Iževska, koja ima finansijske poteškoće na domaćem tržištu, saopštila je da je zabeležila porast izvoza od 60 odsto u prvih devet meseci ove godine.

    Međunarodna prodaja povećana je na 483,7 miliona rubalja (12 miliona evra) između januara i septembra. SAD su imale 83 odsto narudžbina, navodi se u saopštenju.

    U odnosu na isti period 2010. godine, izvoz je povećan 12 puta, dodaje se u saopštenju u kojem se ne navode zarade. „Već dve godine uspevamo da naše aktivnosti budu transparentne“ i smanjili smo broj svojih filijala i posrednika, rekao je generalni direktor fabrike Ižmaš Aleksandar Kosov.

    „Počeli smo proces modernizacije proizvodnje i radimo na poboljšanju kvaliteta proizvoda i uslova za rad“, dodao je Kosov.

    Fabrika ima problema na domaćem tržištu zbog nedostatka narudžbina iz ministarstva odbrane i ruskih vojnih depoa koji su puni automatskog oružja.

    Mihail Kalašnjikov (93), tvorac poznate automatske puške i još 16 drugih predstavnika firme kritikovali su u oktobru loše upravljanje fabrikom koja slabo plaća zaposlene. Oni su tim povodom uputili pismo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

    Fabrika je navela da je prosečna plata zaposlenih sada 16.000 rubalja (400 evra), dok je 20120. godine bila 12.100 rubalja (300 evra).

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE