Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  5+1 Modni saveti glavne urednice Voga

  Urednica Voga (Vogue) Aleksandra Šulman (Alexandra Shuman) podelila je sa čitaocima Gardijana tajnu dobre kupovine i oblačenja, tako da izgledate kao million dolara.

  1.Nikada nemojte da kupujete odeću i obuću za određeni događaj.

  Kada morate da kupujete nešto za određenu priliku (sastanak, venčanje, žurku) – to je otprilike sve što kupovina ne bi trebalo da bude. Kvaka je u reči “morate”. Čim potraga postane nužnost a ne zadovoljstvo, vi ste na gubitku. Bilo da imate određenu viziju kako bi trebalo da izgledate, ili da nemate predstavu, obe situacije prilično su nezadovoljavajuće.
  Iskustvo me je naučilo da izbegavam kupovinu “u zadnji čas”.

  2. Ako vam se neki komad dopada toliko da i kasnije razmišljate o njemu, kupite ga.

  Ova pouka dolazi iz prethodnog saveta jer će dobar komad kad tad poslužiti.
  Ponekad uđete u prodavnicu i vidite nešto što je baš kao stvoreno za vas. Ne morate čak ni da probate. Kupite. Možda nećete odmah moći da koristite, jer je to još jedan par crnih pantalona, ili letnja haljina (a leto je uveliko prošlo). Nije bitno. Nećete zažaliti, jer će ovi komadi “zasijati” na vama baš kada bude trebalo.

  Kada kupujem stvari impulsivno, više nego iz potrebe, imam drugačiju emocionalnu povezanost sa tim komadom garderobe (ili cipela). Oni su za zadovoljstvo, više nego za posao.

  moda1-pix3. Visoke potpetice su ključne.

  Izgled odeće potpuno se transformiše kada obujete visoke potpetice. Bilo koja jednostavnija odevna kombinacija sa štiklama izgleda fantastično. Da ne pominjemo koliko dobro izgleda muško odelo na ženi u kombinacji sa visokim potpeticama.

  4. “Vrećasta” odeća ne čini da izgledate mršavije.

  Široka odeća, koja visi, retko kome dobro stoji. Ako ste puniji, velika količina materijala koja je svuda oko vas ne čini vam uslugu, i neće sakriti činjenicu da imate figuru kakvu imate. Šatori su za spavanje a ne za oblačenje.

  5. Crna boja je mač sa dve oštrice.

  Crna je često “spas” i logičan izbor – ne vidi se ako se uprljamo, slaže se skoro sa svim bojama, delujemo mršavije, i može se često kombinovati a da niko (pa ni vi) nema utisak da nosite jedno te isto. Ali, isto tako može biti dosadna. Crnu boju obično nosi osoblje kako se ne bi isticalo, da maltene bilo neprimetno. Ako mnogo ljudi nosi crnu boju kao i vi, to ne samo da vas neće istaći, već će delovati kao da svi nose uniformu.

  Zato, kada kupujete odeću crne boje, kupite ono najskuplje što možete sebi da priuštite jer postoji razlika među crnim bojama. Primećuje se kada je nešto luksuznije, od jeftine crne koja se lako ispere i izbledi. Takođe, ako hoćete da dodate mrvicu glama, stavite crveni ruž, i neka vaš nakit “govori” umesto vas.

  + 1 ekstra savet

  Ne pokušavajte da računate.

  Možda mislite da svaku kupovinu možete da racionalizujete, ali nekad nije vredno truda. Kao i političari, uvek možemo da nađemo načina da se pojave rezultati koje želimo.

  Na jednom od poslovnih putovanja, zaljubila sam se u jednu torbu u Milanu. Bila je veoma skupa. Provela sam tri dana računajući – sabirala sam i oduzimala sve te stvari koje tih dana neću da kupim… Zatim sam dodala koliko ću godina da nosim tu torbu, i kako će mi i za 10 godina poslužiti. Dalje, pretvarala se evre u funte, i obrnuto, i razmišljala da li možda da je kupim kod kuće.

  To što sam toliko računala napravilo mi je još veći stres, i na kraju nisam kupila torbu. Još uvek nisam sigurna da li je to bila ispravna odluka.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE