Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Noć pozorišta po drugi put u Srbiji

  Manifestacija „Noć pozorišta“ biće drugi put održana u Srbiji 17. novembra i to u 15 gradova: u Vranju, Pirotu, Novom Pazaru, Kragujevcu, Arandjelovcu, Lazarevcu, Zaječaru, Šapcu, Vršcu, Sremskoj Mitrovici, Rumi, Novom Sadu, Kikindi, Apatinu i Subotici, najavili su danas organizatori.

  U 46 kulturnih ustanova biće organizovano više od 60 predstava i 30 propratnih sadržaja (preformansi, muzički događaji, izložbe, radionice).

  Novina ove godine je uključivanje i predstavljanje dramskih sekcija osnovnih škola čije najbolje predstave biće izvedene u „Noći pozorišta“.

  „Noć pozorišta“ realizuje se u okviru projekta „European theatre night“, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, lokalnih samouprava i kulturnih institucija.

  „European theatre night“ je međunarodni projekat pokrenut 2008. godine u Hrvatskoj sa ciljem da se direktno podstakne dramsko stvaralaštvo na prostoru čitave Evrope i kultura približi široj javnosti.

  Osim u Srbiji i Hrvatskoj, projekat se realizuje i u Slovačkoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Mađarskoj i Austriji, a od sledeće godine u „Noći pozorišta“ uživaće i publika u Španiji i Portugalu.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE