Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Abortus na akcijskom popustu

    Beogradska klinika „Gala medika“ oglasila se na internet sajtu koji se bavi onlajn kupovinom kupimo.rs, s nesvakidašnjom ponudom za žene. Reč je o prekidu trudnoće s anestezijom, za koji nude popust od 28 odsto. Ponuda traje do kraja nedelje, a kupon za abortus s popustom može se iskoristiti do 20. decembra.

    Ova ponuda, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim, uz popust od 7.000 dinara, nosila je i opciju poklanjanja prijatelju, ali je u sredu do podneva, vlasnica klinike Florida Ristić odlučila da po hitnom postupku ukloni sa sajta svoju ponudu.

    – Ne razumem čemu takva reakcija javnosti. Prekid trdunoće do 10. nedelje je u našoj zemlji apsolutno legalna stvar i žena ima pravo da odluči hoće li ili neće to učiniti – objašnjava, za „Novosti“, Ristićeva.

    – Mi nismo reklamirali sam čin abortusa, već cenu ove intervencije, i tu se mora napraviti razlika. Žene na prekid trudnoće dolaze zbog različitih životnih situacija, i mi uvek najpre razgovorom pokušamo da ih odgovorimo od toga, ali svaka odrasla osoba odlučuje za sebe.

    Ristićeva je napomenula da su joj menadžeri sa sajta kupimo.rs došli na kliniku i ponudili prostor za oglašavanje, te da iskustva u marketingu nema, zbog čega je, kako kaže, uplašena da će se ovaj marketinški potez nepovoljno odraziti na ime klinike.

    Osnivač roditeljskog portala „Bebac“, Vladimir Ješić, osuđuje ovakav način pozivanja žena na prekid trudnoće i poziva sva resorna ministarstva da se pozabave ovakvom „neetičkom trgovinom“.

    – Tu nema dileme! Nedopustivo je da se abortus reklamira kao da su u pitanju kupaći kostimi ili ulošci s krilcima – govori za „Novosti“ Ješić.

    – To samo pokazuje koliko je urušen sistem vrednosti u čitavom društvu, a opcija da se ovakva intervencija pokloni prijatelju je više nego apsurdna. Morbidna je. Pod hitno treba da reaguju Ministarstvo zdravlja i trgovine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE