Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Scenario Beograda za rešenje energetike KiM do kraja 2012.

  Okviri platforme za politički dijalog sa Prištinom biće objavljeni u narednih nekoliko nedelja, a do kraja godine mogu se očekivati i konkretni scenariji za rešavanje otvorenih pitanja energetike ili telekomunikacija, najavila je ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović.

  Kad je reč o pregovorima vezanim za energetiku, ministarka je u intervjuu Tanjugu rekla da očekuje dogovor Beograda i Prištine o tome „kako će izgledati korišćenje uglja narednih 10, 20 ili 50 godina na Kosovu“.

  Mihajlović je rekla da u ovom trenutku pregovarački tim još nije sastavljen, ali da se u ministarstvima energetike i telekomunikacija – nadležnim za teme koje će biti među prvima otvorene u dijalogu – pripremaju podaci, rade analize i razvijaju scenarija o mogućim pristupima rešavanju tih pitanja.

  – Mi ćemo to svakako imati pripremljeno i verujem da će pregovarački tim na osnovu toga moći da vodi ozbiljne pregovore o konkretnim stvarima – rekla je Mihjalović istakavši da su u Ministarstvu tim pitanjem bavi posebna radna grupa.

  Podsećajući da se na Kosovu nalaze velika nalazišta uglja i ostalih ruda, ali i infrastrukturni objekti čija vrednost nije mala, Mihajlović je rekla da je to „jedan deo priče pregovora, a drugi je o budućnosti i potencijalima“.

  – Nikome u Evropi ne odgovara da se potencijali ne iskorišćavaju imajući u vidu da cela Evropa kuburi sa energetikom – navela je, naglašavajući da veruje da će Beograd i Priština moći da se dogovore kako će izgledati korišćenje uglja narednih 10, 20 ili 50 godina na Kosovu.

  Kad je rečo evrointegraciji, ona je naglasila da je Srbiji neophodno da postane članica EU pre svega zbog standarda koji tamo postoje i mogućnosti da se pokrenu stvari u važnim sektorima u skladu sa tim standardima.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE