Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bez dogovora Smedereva i Comico oil-a

    U Privrednom sudu u Požarevcu prekinuta je rasprava po tužbi javnog pravobranioca Smedereva za raskid ugovora kojim lokalna samouprava daje kompaniji Comico oil u zakup zemljište za gradnju rafinerije.

    Nastavak suđenja zakazan je za 30. novembar, a očekuje se da konačan ishod bude poznat početkom februara naredne godine.

    Zamenik generalnog direktora kompanije Comico oil Radomir Radivojević je istakao da će kompanija nastojati da postigne dogovor o sudskom poravnanju i da je „pravda na strani kompanije“. Na naredno ročište pozvaće svedoke koji su aktivno učestvovali u pregovorima sa gradom Smederevom kako bi potvrdili celokupnu prepisku i razgovore dok je kompanija pokušaala da reši problem oko sporna četiri hektara zemlje bez kojih nema gradnje rafinerije, najavio je Radivojević-

    Javni pravobranilac je 10. jula podneo tužbu Privrednom sudu za raskid ugovora jer Comico oil nije u dogovorenom roku položio 652 miliona dinara za zakup na 99 godina 113 hektara u industrijskoj zoni Smedereva gde ta kompanija planira da podigne rafineriju.

    Odbornici su tri godine razmatrali tekst ugovora o zakupu, a kada su ga prihvatili kompanija Comico oil je 20. juna najavila da će prekoračiti nekoliko dana s uplatom dogovorene sume.

    Usledila je opomena gradske samouprave, potom tužba za raskid ugovora.

    Comico je na dobijanje zemljišta u zakup čekao tri godine zbog oprečnih stavova u lokalnoj vlasti u Smederevu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE