Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Klimt u Beogradu“ u Progresu

  Izložba „Klimt u Beogradu“ povodom 150 godina od rođenja čuvenog austrijskog slikara Gustava Klimta, biće svečano otvorena 30. oktobra u galeriji Progres.

  Kako su najavili organizatori izložbe, Grad Beč i Kontaktni biro Grada Beča u Beogradu, svečanom otvaranju prisustvovaće predstavnici Beča i Beograda, Ambasade Austrije, privrednici i ličnosti iz javnog života.

  Izložba koja je već obišla nekoliko gradova istočne i jugoistočne Evrope, za javnost biće otvorena od 31. oktobra do 13. novembra

  Na izložbi „Klimt u Beogradu“ biće prikazane visokokvalitetne reprodukcije 16 Klimtovih dela. Pored replike poznate slike „Poljubac“, biće izložene reprodukcije slika „Higija“ i „Prijateljice II“, čiji su originali 1945. godine izgoreli u dvorcu Imendorf u Donjoj Austriji.

  Organizaciji ove putujuće izložbe pridružila se i kompanija Freywille, poznata po tome što ideje i motive za pojedine kolekcije umetničkog nakita pronalazi u delima čuvenih slikara. U postavci izložbe „Klimt u Beogradu“ su „Adela Bloh-Bauer I“, „Emilie Flege“, „Nada II“ i „Atersko jezero!“, koje su dizajnere umetničkog nakita inspirisale za kolekciju „Omaž Gustavu Klimtu“.

  Bečki muzeji zabeleži su rekordnu navalu posetilaca zahvaljujući 150. rođendanu Gustava Klimta.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE