Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ponestaje novca za program Erasmus Mundus

  Jedan od najpoznatijih programa za razmenu i stipendiranje studenata na univerzitetima u Evropskoj uniji mogao bi da ostane bez sredstava, ukoliko se nešto ubrzo ne promeni.

  Poslanici Evropskog parlamenta traže od članica Evropske unije da povećaju izdavanja za program stipendiranja „Erasmus Mundus“, preneo je briselski portal Euractiv.

  Evropska komisija zatražila je ranije od članica dodatna finansijska sredstva za održavanje tog programa do kraja 2012. godine. Da bi se to dogodilo, potrebno da Komisija od članica obezbedi dodatnih 90 miliona evra.

  Iako u EK tvrde da će novca biti dovoljno do kraja godine za realizaciju svih projekata iz programa „Erasmus Mundus“, ne isključuju mogućnost da će, ukoliko članice uskoro ne uplate dodatna sredstva možda morati da iskoriste novac predvidjen budžetom za narednu godinu.

  „Suočeni sa mogućim nedostatkom sredstava u fondovima, univerziteti i koledži će verovatno smanjiti broj raspoloživih mesta u drugom semestru 2012-2013. godine, ili smanjiti obim kredita“, upozorila je Evropska komisija.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE