Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radnici i akcionari Jugoremedije: Za nestašicu lekova krivo Ministarstvo zdravlja

  Samostalni sindikat Jugoremedije i Udruženje Ravnopravnost optužili su Ministarstvo zdravlja Srbije da zabranjuje toj farmaceutskoj kući da prodaje deficitarne lekove sa lagera i tako kažnjava bolesne građane.

  – Svesni smo da velikog broja Jugoremedijinih lekova nema na tržištu a mi ih imamo u magacinu. Ti lekovi stoje, ističe im rok trajanja, a država ne dozvoljava da se pojave u apotekama – izjavio je predsednik Samostalnog sindikata Jugoremedije Vladimir Pecikoza.

  On je napomenuo da u Srbiji vlada nestašica za lekovima kao što su „lasiks“, „kliacil“ i „trental“, koje proizvodi zrenjaninska fabrika, te da su tim povodom, u dva navrata organizovani razgovori u Ministarstvu zdravlja, ali im ni jednom nije obećano da će to pitanje biti rešeno.

  Pecikoza je demantovao napise u pojedinim medijima o tome da Jugoremedija neće da isporučuje svoje lekove na domaće tržište i da je ona jedini krivac za njihovu nestašicu i kazao da je Ministarstvo zdravlja zabranilo prodaju i time paralisalo poslovanje i opstanak te fabrike.

  Branislav Markuš, član udruženja Ravnopravnost u kojem su radnici i akcionari Jugoremedije, istakao je da je u trenutku kada je ta farmaceutska kompanija stekla mogućnost za razvoj, država počela da sputava i onemogućava normalno poslovanje i isplatu zarada radnicima, namećući prodaju firme ili uvođenje stečaja.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE