Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pako de Lusija večeras prvi put na Bemusu

  Proslavljeni španski gitarista Pako de Lusija, dobro poznat i omiljen umetnik beogradske publike, večeras će u Centru „Sava“ održaće prvi koncert na festivalu klasične muzike, u okviru 44. Bemusu.

  Na petom beogradskom i prvom koncertu na Bemusu, slavni De Lusija, sinonim za flamenko gitaru i jedan od najoriginalnijih umetnika ovog žanra, nastupiće sa svojim sekstetom i specijalnim gostom koncerta, čuvenim flamenko plesačem Antonijem Fernandezom Montojom.

  Španski virtuozni gitarista De Lusija poslednji put u Beogradu je svirao na Gitar Art festivalu 2010. godine kada je predstavio album „En vivo“. Na večerašnjem koncertu premijerno će predstaviti pesme sa novog albuma čiji izlazak planira za proleće.

  Prvi španski gitarista koji je dobio počasni doktorat čuvenog Berkli koledža za muziku iz Bostona, jedan od najvećih španskih muzičara 20. veka, ima dugu i uspešnu karijeru, snimio je 27 albuma i proneo slavu španskog flamenga širom sveta. Počeo je da svira sa šest godina a danas se smatra jednim od najboljih gitarista sveta i najunivarzalnijim flamenko autorom. Sađivao je sa nekim od najzanačajnijih svetskih muzičara kao sto su pijanista Čik Korija, gitaristi Džon Meklaflin, Leri Korijel i Al Di Meola i pevač Brajan Adams.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE