Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bivše poslanike plaćamo 11 miliona dinara mesečno

    Ukoliko lideru LSV Nenadu Čanku bude odobren zahtev, on će biti 80. bivši poslanik koji se zadržava na platnom spisku i po napuštanju Skupštine Srbije. Ova grupa narodnih izabranika, koji koriste zakonsko pravo na zarade pola godine po prestanku funkcije, parlament mesečno košta 11 miliona dinara, pišu Novosti.

    Predsednik Administrativnog odbora Zoran Babić kaže da poslanik ne može da ostvari to pravo ako je pre preuzimanja funkcije zamrzao radni odnos u matičnoj firmi, ako je u međuvremenu stekao pravo na penziju ili je osuđen na kaznu zatvora dužu od pet godina.

    Sve ove prepreke uspela je da preskoči čak trećina prošlog saziva parlamenta. Prema podacima, dostavljenim „Novostima“ iz parlamenta, na zarade bivših poslanika, isplaćenih za jun, jul i avgust, otišlo je ukupno 33.144.336 dinara. To znači da će plaćanje eksparlamentaraca do kraja odneti oko 66 miliona dinara.

    Međutim, bliži se kraj „šestomesečne idile“. Bivšima će stići još samo dve koverte s platom od oko 75.000 dinara, a onda će morati da promene „poslodavca“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE