Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Grčka protiv krize izgradnjom staze Formule 1

    Iako se bori sa dužničkom krizom, grčka vlada ne odustaje od projekta izgradnje trkačke staze na kojoj bi navodno trebalo da se održavaju i trke Formule 1. Staza će koštati 94.6 miliona evra, a vlasti u Atini se nadaju da će biti podsticaj posrnuloj ekonomiji.

    Grčko ministarstvo razvoja deblokiralo je 28,9 miliona evra za subvencionisanje izgradnje. Vlada je odobrila projekat u maju, a izgradnja staze trebalo bi da podigne prihode koji dolaze od turizma, otvori nova radna mesta i ubrza dolazak stranih investitora i nove investicije, koje bi trebalo da smanje nezaposlenost, prenosi francuska agencija.

    Staza će biti izgrađena u Patrasu, a na njoj bi između ostalog, navodno trebalo da se održavaju i trke Formule 1, ako to odobri organ koji je zadužen za održavanje trka.

    Predstavnici grčke građevinske kompanije „Avtonkinitodromio“ tvrde da bi projekat mogao biti završen za tri godine, sa tim što bi vlada uložila 30 miliona evra dok bi ostatak novca došao od drugih investitora, piše magazin Forbes.

    Forbes navodi da, primera radi, Singapur ima stazu za Formulu 1, od 2008. godine, koja je kao turistička atrakcija privukla preko 150.000 posetilaca za četiri godine. Prihod od posetilaca ovoj atrakciji svake godine bio je između 114 i 122 miliona evra, a samo pripreme i organizacija manifestacije koštaju 122 miliona evra na godišnjem nivou.

    Prethodno ulaganje grčke vlade u velike projekte, bilo je u vreme održavanja Letnje olimpijade u Atini, koja je koštala oko 8.000 milijardi evra, a za koju se ispostavilo da je bila loša investicija, sa ogromnim gubicima, prenosi AFP.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE