Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    RS: Uspešna saradnja sa Srbijom u oblasti zdravstva

    Saradnja Srpske i Srbije u oblasti zdravstva je kontinuirana i uspešna, usmerena prema evropskim i međunarodnim standardima i biće još intenzivnija u narednom periodu. Ovo je zaključeno je na sastanku ministra zdravlja i socijalne zaštite Srpske Ranka Škrbića sa ministrom zdravlja Srbije Slavicom Đukić Dejanović.

    – Srpska ima velike potrebe u kardiohirurgiji, a u ovoj oblasti veoma dobro sarađuje sa vodećim ustanovama u Srbiji – Kliničkim centrom i Institutom za kardiovaskularne bolesti Dedinje. Značajna je saradnja sa zdravstvenim ustanovama Srbije u oblasti edukacije kadrova iz RS – izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Ranko Škrbić.

    On je dodao da Srpska mnogo koristi iskustva vodećih ustanova u Srbiji, kao što je Institut „Torlak“ – renomirani svetski proizvođač vakcina.

    – Razgovarali smo i o transplantacijskoj medicini i iskustvima Srbije. Srpska ima nameru da do kraja godine potpuno ovlada ovom oblašću – rekao je Škrbić.

    Ministar zdravlja Srbije Slavica Đukić Dejanović rekla je da je Srbija odobrila 54 zahteva iz Srpske za edukaciju različitih stručnjaka, za uže specijalizacije u Srbiji, navodeći da svi zahtevi ispunjavaju uslove. Đukić Dejanovićeva je istakla da je program zajedničke edukacije izuzetno značajan i da će u narednom periodu biti intenzivirana saradnja RS i Srbije u svim segmentima zdravstva.

    Ona je ocenila kao pozitivan koncept porodične medicine u Srpskoj i dodala da će po tom modelu slično biti uređeni domovi zdravlja u Srbiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE