Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počinje Sajam organske poljoprivrede

    Međunarodna izložba organskih proizvoda „BioBalkan ekspo“ počeće danas u Hali 2 Beogradskog sajma, u organizaciji firme „Al ekspo“.

    Na sajmu koji će trajati do 29. septembra, više od 50 domaćih izlagača i desetak iz inostranstva, izložiće bogatu paletu svežeg voća i povrća u punom organskom statusu.

    Posetioci će moći da vide stare sorte jabuka – kožare, kolačare, budimke, šarenke, domaće kruške, šljive, belo i crno grožđe, hokaido bundeve i banatske tamburice, krompir beli i crveni, kelj, kupus futoški i kineski, lekoviti fizalis, volovsko srce, čeri paradajz, beogradske tikvice, domaći pasulji,kao i azuki i mungo.

    Tu će biti i modro-plavi kukuruz sa Anda koji je nadživeo civilizaciju naroda Inka koji se njime hranio, domaći beli osmak, ječam, spelta, hlebna pšenica, raž, heljda, ovas, orašasti plodovi, lekovito bilje i prerađevine krasiće štandove domaćih i inostranih izlagača.

    Biće izloženi i odevni predmeti od 100 odsto čistog, organskog, pamuka, najfinija prirodna kozmetika, egzotična eterska ulja, cvetne vodice i božanski miomirisi za ličnu i ambijentalnu upotrebu.

    Međunarodni izlagači iz Austrije, Nemačke, Holandije, Tunisa, Indije, Italije i Luksemburga predstaviće svoje tradicionalne programe i novitete.

    Vodeći indijski proizvođač ekoloških sredstava za negu biljaka „Agrilajf“ ponudiće paletu sa više od 80 proizvoda za ishranu i jačanje biljaka u organskoj proizvodnji.

    Čuveni naučnik dr Venkateš koji je godinama stvarao vrhunske prirodne preparate za negu biljaka dostupne širom sveta, izjavio je da bi umesto izvoza za Srbiju, želeo da ovde pronađe partnera sa kojim bi podigao zajedničku fabriku, koja bi snabdevala sve organske proizvođače u jugoistočnoj Evropi.

    U pratećem programu predviđeno je 3. nacionalno savetovanje o organskoj proizvodnji, koje se organizuje pod nazivom „Moja farma“.

    Prvi put, uz vodeće domaće stručnjake za organsku poljoprivredu, neposredni proizvođači – pet različitih domaćih ekoloških farmi, predstaviće vlastiti specifični sistem proizvodnje.

    „Mediji za zdraviju Srbiju“ imaće na sajmu sopstveni štand, na kojem će promovisati zdravije stilove života i korišćenje svežih i prerađenih organskih proizvoda u ishrani.

    Na štandu Fonda „Organska Srbija“, posetioci će moći da probaju mnoge od tih specijaliteta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE