Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zatvorene Olimpijske igre. Amerikanci najuspešniji

    Svečanom ceremonijom zatvaranja na Olimpijskom stadionu u Londonu sinoć su završene 30. letnje olimpijske igre.

    Ceremonija zatvaranja Olimpijskih igara bila je velika žurka, sa izrazitim britanskim ukusom. Organizatori su objasnili da je to proslava svega što je dobro u Londonu – britanskog naroda, muzike i kulture.

    Britanske rok zvezde smenjivale su se na bini i zabaljale publiku cele noći „kako bi plesala sve do Rija“, a sportisti su izašli na teren i zauzeli najbolja mesta ispred bine.

    Plamen je ugašen, čime su završene mnogo uspešnije Igre nego što su mnogi stanovnici Londona očekivali. Velika Britanija osvojila je najviše medalja od 1908. godine – 65, što joj je donelo treće mesto, iza SAD (104) i Kine (87).

    Sportisti Srbije sa osvojenih četiri medalje – po jednom zlatnom i srebrnom, i dve bronzane, zauzeli su 42. mesto poslednjeg dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Londonu. Zlatnu medelju osvojila je Milica Mandić u tekvondou, srebrnu Ivana Maksimović u streljaštvu, dok su bronzu osvojili strelac Andrija Zlatić i vaterpolisti Srbije.

    Srbija deli 42. mesto sa reprezentacijama Argentine i Slovenije, koje su takodje osvojile jednu zlatnu, srebrnu i dve bronzane.

    Od država u okruženju najuspešnija je Madjarska sa 17 medalja (8, 4, 5) koja je završila takmičenje na 9. mestu. Hrvatska je 26. sa šest medalja (3, 1, 2), Rumunija 27. (2, 5, 2), Bugarska 63. (0, 1, 1), Crna Gora 69. (0, 1, 0), a Grčka 75. (0, 0, 2).

    Na Igrama u Londonu 85 država osvojilo je bar jednu medalju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE