Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obama predložio novog ambasadora za Srbiju

    Američki predsednik Barak Obama predložio je da novi ambasador u Srbiji bude Majkl Kirbi koji je sada glavni zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD.
     
    Kako je danas objavila Ambasada SAD u Beogradu na društvenoj mreži Twitter, Bela kuća je 14. juna objavila da Obama namerava da imenuje Majkla Kirbija za novog ambasadora SAD u Republici Srbiji.
     
    Imenovanje Majkla Kirbija za ambasadora u Srbiji treba da odobri Senat.
     
    Kirbi je dugogodišnji karijerni diplomata u Stejt departmentu, koji je obavljao značajne funkcije u američkim diplomatskim misijama u Moldaviji, Južnoj Koreji, Nemačkoj, Danskoj, Tanzaniji i Gvajani. Već više od 30 godina radi u Stejt departmentu, a trenutno obavlja funkciju glavnog zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD zaduženog za konzularne poslove.
     
    Kirbi je od 2006. do 2008. godine bio ambasador SAD u Moldaviji, a tokom svoje dugogodišnje karijere bio je i na čelu Kancelarije za obaveštajnu koordinaciju u Birou za istraživanje Stejt departmenta.
     
    Takođe, Kirbi je službovao i u Seulu, gde je bio na funkciji generalnog konzula u američkoj ambasadi, a istu funkciju je obavljao od 2001. do 2004. godine u Varšavi.Od 1996. do 1998. godine radio je u američkom konzulatu u Frankfurtu, kao pomoćnik za konzularne operacije za zemlje bivšeg Sovjetskog Saveza. Iskustvo koje je stekao radeći i putujući u zemljama Sovjetskog saveza omogućilo mu je da razume kulture i političku klimu tih zemalja, navodi Stejt department.
     
    Na sajtu Stejt departmenta se navodi i da je tokom svoje karijere bio stacioniran i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima SAD u Danskoj, Tanzaniji i Gvajani.
     
    Studirao je na Univerzitetu Pensilvanija, oženjen je Sarom Paulsen Kirbi i imaju dve ćerke Ketrin i Elizaber, koje su studenti. Kirbi će na čelu američke diplomatske misije u Beogradu zameniti Meri Vorlik koja se na toj funkciji nalazi od 2010. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE