Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prosečan muškarac deblji nego ikad

    Novo istraživanje koje su sproveli naučnici Univerziteta Oksford pokazalo je da je prosečan muškarac u Velikoj Britaniji od 1986. do 2000. godine „nabacio“ 7,7 kilograma.


    Rezultati istraživanja, objavljeni u stručnom medicinskom časopisu „British Journal of Nutrition“, ukazuju da je ovaj trend rezultat povećanog unosa kalorija i smanjene fizičke aktivnosti.

    Prosečan muškarac u Velikoj Britaniji u 2000. godini pojeo je toliko kalorija da bi trebao biti 4,7 kilograma teži nego prosečan muškarac iz 1986. godine, ali činjenica da je razlika veća i da iznosi 7,7 kilograma pokazuje da problem nije samo u ishrani, prenosi portal „Moj doktor“.

    Dr Peter Skarborou, vođa ovog istraživanja, izjavio je da bi „jedno od delimičnih objašnjenja moglo biti da savremeni muškarci više sede tokom radnog veka i ređe obavlja fizičke poslove nego pre“.

    Jedan od predsedavajućih britanskog Udruženja za zdravlje srca dr Mike Knapton ističe da je debljina važan uzročnik bolesti srca, moždanog udara, dijabetesa tipa 2…

    „Istraživanje pokazuje da postoji „tempirana bomba“ kada je u pitanju zdravlje muškaraca“, kazao je Knapton ukazujući na važnost redovnog vežbanja i balansirane ishrane u nastojanjima da se težina održi na zdravom nivou.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE