Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počinje najveća katastrofa u istoriji interneta

    Uvođenje novih  „top-level“ internet domena počelo je juče, a Business Insider smatra da je ovo „jedna od najvećih katastrofa u istoriji interneta“.

    Organizacija ICANN koja nagleda celokupan sistem internet domena, prezentovala je u Londonu sve zahteve koje je primila za nove nazive, a sama prijava za personalizovane domene trajala je od početka godine. o Naime, veb stranice poput Google-a traže domene poput „.lol“ ili „.casa.“ Poznati brendovi kao što su BMW i Canon žele pak da osiguraju „.bmw“ i „.canon“, što znači da njihove stranice neće morati da se završavaju uobičajenim „.com“.
     
    Međutim, u svemu tome leži problem, piše Business Insider. Naime, korisnici su nakon toliko godina već upoznati sa domenama kao što su .com i .net, s kojima u većini slučajeva i poistovjećuju veb stranice. Teško je sada očekivati da će prosečni korisnik tražeći stranicu BMW-a ukucati npr. „cars.bmw“, što znači da će ih novi sistem domena verovatno zbunjivati. Međutim, kako piše portal, sve to će zapravo doneti puno novca ICANN-u, jer novi domene koštaju i do 185 hiljada dolara.

    I dok će marketinški šefovi u komapnijama širom sveta biti u panici i razbijati glavu trebaju li da potroše stotine hiljada dolara za registraciju brenda u domenu, veliki brendovi poput Googlea, Facebooka i Twittera će ih sigurno razgrabiti. Razlog leži u tome da što su internet adrese konfuznije za korisnike to ih podstiče na potragu za pojmovima putem pretraživača ili na društvenim mrežama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE