Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Lasta u narednih mesec-dva neće podići cene

    Saobraćajno preduzeće „Lasta“ u narednih mesec – dva sigurno neće podići cene prevoza, uprkos visokim cenama goriva, izjavio je danas generalni direktor tog prevoznika Velibor Sovrović.

    Smanjenje iznosa akcize na derivate nafte bi značajno olakšalo poslovanje prevoznika zbog sve težih uslova poslovanja, rekao je Sovrović Tanjugu. „Moguće je da se donese uredba kojom bi se prevoznicima u javnom prevozu smanjila akciza i ta mogućnost je postojala i pre“, kazao je on.

    Čelnik „Laste“ ističe da na poslovanje prevoznika najviše utiču cene goriva u zemlji i svetskim tržištima, kurs dinara i rast troškova života. „Srbija ima veoma lošu regulativu za cene goriva, jer kada raste cena na svetskim tržištima odmah raste i kod nas, ali kada pada to nije slučaj – nema automatizma“, istakao je Sovrović.

    On je naveo da sve to utiče i na poslovanje „Laste“ koja razmatra mogućnost podizanja cene karata i prati situaciju, istakavši da do poskupljenja sigurno neće doći u narednih mesec ili dva, dok će posle toga cene prevoza zavisiti od kretanja na tržištu.

    Postojećom regulativom u Srbiji nije propisana mogućost umanjenja iznosa akcize na derivate nafte za pojedinačne korisnike derivata. Propisi se, međutim, mogu menjati, ali vlada u tehničkom kapacitetu nema mandat da se o tome izjašnjava, istaknuto je u pisanom odgovoru premijera Mirka Cvetkovića gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu, u koji je Tanjug imao uvid, povodom zahteva da se umanje akcize za gorivo koje kupuje Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) „Beograd“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE