Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Demolirana hladnjača za voće

    U Koštunićima na Suvoboru, proteklle noći demolirana je i opljačkana hladnjača za voće, vlasništvo Pavla Tomovića (29) iz tog sela, rečeno je u policiji u Gornjem Milanovcu.

    Kako je utvrđeno, lopovi su prvo razvalili orman za električnu energiju i skinuli osigurače, a zatim ulazna metalna vrata da bi potom sekli kablove i bakarne cevi za razvođenje gasa za hlađenje, pričinivši štetu od više od 10.000 evra.

    Vlasnik hladnjače, čiji je kapacitet 200 tona, agenciji Beta je danas rekao da je pre dve godine dobio kredit za izgradnju i da je instalirana najsavremenija oprema za čuvanje prevashodno malina, koja se dosta gaji u tom brdsko-planinskom kraju.

    Računa se da je ukradeno preko 150 kilograma bakarnih kablova i iz čitavog sistema ispušten gas „freon“ čime će hladnjača duže vreme biti van upotrebe, a približava se sezona berbe malina.

    Lopovi su pre tri godine na sličan način demolirali i baznu stanicu za mobilnu i fiksnu telefoniju „Telekom“, koja se nalazi na brdu iznad hladnjače u Leušićima, gde su skinuli sve bakarne provodnike, ali je policija uspela brzo da ih pronađe.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE