Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Katanac za „SOS markete“

    Svi računi „SOS marketa“, koji su u vreme krize otvoreni za snabdevanje najsiromašnijih građana, sada su u – blokadi!


    Ovaj lanac je bio zakupac prodajnih objekata „Jabuke“, najstarijeg trgovinskog preduzeća u Beogradu. Poslednja tri dana sve prodavnice ove kuće imaju popis, a glavni razlog su dospela dugovanja od 123,9 miliona dinara.

    Pored toga što su pustili blanko menice, mnogi dobavljači „SOS marketa“, kao što „Loznička mlekara“, „Trlić“ i „Imes“ zbog nagomilanih računa povlačili su početkom nedelje svoje proizvode iz tih prodavnica.

    Iako se očekivalo da će sa novim rukovodstvom ovog proleća doći do reorganizacije „SOS marketa“, to se očigledno nije dogodilo. Posle četiri godine poslovanja pod imenom „SOS marketi“, firma je dovedena na ivicu propasti, zatvorene su 33 prodavnice, a u pitanje je doveden i posao za 275 radnika. Ipak, Momir Lazić, novi generalni direktor „SOS marketa“ smatra da bi izašli iz krize ukoliko bi od „Jabuke“, koja je u stečaju, naplatili više od 300 miliona dinara, kolika su njihova potraživanja.

    – „SOS marketi“ nemaju imovinu i preko naplate potraživanja od „Jabuke“, od koje su preuzeli objekte, radnu snagu i upravu, uspeli bi da stanu na noge – dodaje Lazić. – Druga mogućnost je da se udruže jaki poverioci marketa i omoguće da se posao nastavi.

    „SOS marketi“ su otvoreni početkom krize s ciljem da se pokaže da je moguće raditi sa manjim maržama i nižim cenama. Njihova ciljna grupa bili su građani sa najskromnijim primanjima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE