Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Business Insider: Koja su najgora evropska tržišta nekretnina

    Mnogi se žale na slabosti tražišta nekretnina u Sjedinjenim Američkim Državama gde se cena kuća popela za svega 0,48 odsto u prvom kvartalu ove godine, ali u nekim evropskim zemljama situacija je značajno gora, piše Business Insider.


    Globalni vodič za imovinu sastavio je listu cena nekretnina na tržištima najvećih privreda sveta, a Business Insider izdvojio je listu od sedam zemalja sa najvećim padom cena nekretnina u istoriji.

    U Holandiji je zabeležen pad cena nekretnina od 1,44 odsto  u prvom kvartalu tekuće godine, dok je u Bugraskoj taj procenat 1,50 odsto. Pad vrednosti nekretnina u Španiji u prvom kvartalu iznosi 2,51 odsto, odnosno radi se o padu od 9 odsto na godišnjem nivou.

    Gore je u Portugalu i poljskoj prestonici Varšavi gde su cene nekretnina u prvom kvartalu opale za oko 3,5 odsto. Iako je vrednost nekretnina u Atini tokom prvog kvartala 2012. godine opala za 1,54 odsto, na godišnjem nivou radi se o značajno većem padu od gotovo 12 odsto. Najgora situacija je u Irskoj gde je vrednost nekretnina na godišnjem nivou opala za 19 odsto, odnosno 5,2 odsto u prvom kvartalu.
     
    I.M.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE