Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radovi na autoputu Banjaluka – Doboj počinju na leto

    Izvođač radova na autoputu Banjaluka – Doboj, deonica od Prnjavora do Doboja, biće izabran do kraja ovog meseca, a već početkom avgusta mogu biti očekivani radovi, izjavio je Dušan Topić, direktor JP „Autoputevi RS“, i dodao da tender još nije završen te da je sada na potezu EBRD.

    „Završena je prva faza tendera, odnosno tehničke ponude i pretkvalifikacija. Izveštaj je otišao u EBRD na saglasnost i kada je dobijemo, a očekujemo je ove sedmice, šaljemo zahtev pretkvalifikovanim ponuđačima za dostavljanje druge faze ponude, odnosno finansijske ponude“, istako je Topić.

    U JP „Autoputevi RS“ kažu da je uslove iz prve faze tendera ispunilo deset od ukupno 12 prijavljenih kompanija, te da su u igri firme iz RS, Hrvatske, Italije, Turske, Češke, Španije i Makedonije.


    Pored domaćih kompanija u drugi krug nadmetanja ući će najvjerovatnije i „Toto Costruzioni“ iz Italije, „Dena“ konzorcijum iz Kazahstana i Turske, „Bikad“ iz Nemačke, „Viadukt“, „Ingra inžinjering“ i „Konstruktor“ iz Hrvatske, kao i austrijske firme „Strabag“ i „Hochtief’.

    Podsećanja radi deonica autoputa Banjaluka – Doboj, od Prnjavora do Doboja duga je 37 kilometara, a rok za završetak radova biće tri godine. Ova deonica biće finansirana kreditom Evropske banke za obnovu i izgradnju u iznosu od 150 miliona KM, a korisnik kredita uz garancije Vlade RS biće JP „Autoputevi RS“. Kamatna stopa na ovaj kredit je šestomesečni euribor plus jedan odsto, sa grejs periodom od tri godine, odnosno vremenom izgradnje i rokom otplate od 15 godina.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE