Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Direktor Deutsche banke: Srbiji treba disciplina budžeta

    Generalni direktor nemačke Deutsche banke Jozef Akerman izjavio je da je za Srbiju najvažnije da postoji disciplinovani pristup budžetu, što će omogućiti zdrav privredni rast, kao osnov za smanjenje nezaposlenosti i napredak u proizvodnji.
     
    Akerman je dopisniku Tanjuga u Vašingtonu rekao, povodom polemike da li Srbija u vremenu krize treba da se okrene investicionoj potrošnji ili da ostane pri merama štednje, da ta dva pristupa nisu suprotna jedan drugom.
     
    „Potrebna je budžetska disciplina za zdrav privredni rast, kao što je potrebna I potrošnja za smanjenje nezaposlenosti, ali ona koja je bazirana na solidnoj I zdravoj fiskalnoj situaciji“, ocenio je čelnik Deutsche banke.On se založio za disciplinovan i konzervativan pristup budžetskoj politici, ukazavši da je potrebno javni dug održati ispod 60 odsto bruto društvenog proizvoda (BDP).
     
    „Kada postoji takav disciplinovani budžet, i javni dug koji je u zadatim granicama, onda dolazi I do privrednog rasta, bez svih onih prepreka koje nosi nesigurno ekonomsko okruženje”, zaključio je Akerman.Povodom krize u evro zoni, direktor Deutsche banke, koji uskoro prelazi na funkciju predsedavajućeg borda direktora ugledne Ciriške osiguravajuće grupe, ističe da je neophodno učiniti sve za opstanak evra, jer bi njegov nestanak imao i političke i ekonomske posledice.
     
    „Fragmentisana Evropa nema budućnosti na globalnom nivou, i onda bi odluke donosile Indija, Kina i druge velike zemlje”, smatra Akerman.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE