Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kukuruz opet izvozni artikal broj jedan

    Prvo mesto na izvoznoj listi Srbije u aprilu zauzimao je kukuruz sa 77 miliona dolara, dok je prirodni gas sa vrednošću od 75 miliona prvi uvozni proizvod, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku.

    Na drugom mestu izvozne liste su setovi provodnika za avione, vozila i brodove sa 24 miliona dolara, a na trećem mestu izvoz delova za rotacione električne mašine sa 22 miliona.

    Sledi izvoz kontejnera od aluminijuma sa 18 miliona dolara, izvoz toplo valjanih proizvoda – gvožđa i nelegiranog čelika u koturovima, iznosio je 14 miliona dolara, koliko otpada i na ploče, limove i trake od legura aluminijuma.

    Poslednja četiri mesta izvozne liste zauzimaju otpaci od gvožđa i čelika, lekovi za maloprodaju, nove spoljne gume za putničke automobile i ulja za podmazivanje sa po 12 miliona dolara izvoza.

    Drugi po značaju je uvoz gasnih ulja sa 73 miliona dolara, na trećem mestu uvozne liste je sirova nafta sa 36 miliona, a uvoz lekova za maloprodaju iznosio je 34 miliona dolara.

    Uvoz dizel automobila preko 1.500, ali ispod 2.500 kubika, bio je 23 miliona dolara. Na uvoz automobila, paljenje svećicom, preko 1.000, ali ispod 1.500 kubika, potrošeno je 14 miliona dolara. Rafinisani bakar je uvezen za 13 miliona dolara, koliko iznosi i uvoz električne energije.

    Na uvoz obuće sa kožnim đonom potrošeno je 12 miliona dolara, a poslednje mesto zauzima uvoz delova mašina za obradu metala sa 11 miliona dolara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE